subota, 3. veljače 2018.

KRALJICA MEĐU PITAMA…ORGINALNI RECEPT KOJI SE ČUVA OD ZABORAVA

Posted by RECEPTICI on veljače 03, 2018 | No comments

Sastojci
Za testo

-600 g brašna
-1 jaje
-2-3 dl mlake vode
-1 kašika ulja
-2 kašičice soli

Za fil

-500 g mlevene junetine
-1 glavica crnog luka
-ulje
-so
-biber
-slaka paprika

Preliv

-1 čaša jogurta
-1 čaša kisele pavlake
-2-3 čena belog luka

Još

-100 g margarina
-3 kašike ulja


Priprema
U vanglicu sipajte brašno, so, ulje, jaje i postepeno dodajite mlaku vodu i mesite testo rukom. Zamesite mekše testo. Istresite na radnu površinu i premažite gornju stranu sa malo ulja. Pokrijte krpom i ostavite da stoji pola sata.

U tiganj sipajte malo ulja i kada se ugreje sipajte sitno seckan crni luk i pržite dok ne dobije zlatnu boju. Dodajte mleveno meso i dinstajte desetak minuta. Začinite po ukusu i ostavite da se ohladi.

Testo podelite na 15 loptica, oblikujte i svaku rasklagijajte u veličinu plitkog tanjira. Otopite margarin i ulje. Premažite 4 jufke, redjajući jednu na drugu, zatim stavite petu, ali nju ne premazujete. Tako ponovite još dva puta, dobijćete 3 gomile po 5 jufki. Ostavite da stoji pola sata.
Jednu gomilu rasklagijajte sto tanje i podelite na 15 kvadrata. Na svaki kvadrat stavite po kašiku fila i presavijte dijagonalno, sa obe strane, tako da ćete dobiti oblik paketića.

Otopljenim margarinom i uljem premažite pleh ili tepsiju, i ređajte savijene mantije s’ tim što ćete preklop okrenuti dole. Isto uradite i sa preostale dve gomile. Savijene i složene mantije premažite ostatkom otopljenog margarina i ulja.

Pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni 15 minuta zatim smanjite na 180 stepeni i pecite još 15 minuta.

Pomešajte jogurt i pavlaku, dodajte izgnječen beli luk (ja ga nisam stavljala). Prelijte pečene mantije i ostavit desetak minuta u toploj rerni da upiju preliv.

Preuzeto sa: makeupfitness.info

0 komentari:

Objavi komentar