četvrtak, 25. siječnja 2018.

Majkine Hurmašice

Posted by RECEPTICI on siječnja 25, 2018 | No comments



 ukusne, posebne, svi ih obožavaju!
 Sastojci
   650 g Brasna(mozda malo vise/manje) 
  350 g Putera,sobna temperatura 
  150 ml Ulja 
  2 kasike Tecnog jogurta 
   1 kasika Pavlake,kisele   
2 kom. Jaja 
   3 kasike Secera 
  1/2 kesice Praska za pecivo 
  1 mala kasicica Sode bikarbone Dolcela   
 50 g Samljevenih oraha   

 Agda:   
 1 kg Secera   
 1 l Vode     pola limuna na snite

 Priprema     1.     Prvo napravite agdu. Staviti secer i vodu i kolutove od limuna da kuha negdje oko 10 minuta uglavnom da vam agda bude kao sirup gusta znaci da lijepo spada s kasike. Ostavite je da se ohladi.     2.     Kremasto umutiti puter i secer.Tome dodati jedno po jedno jaje,pa pavlaku,jogurt i ulje.     3.     Brasno,prasak za pecivo,i sodu bikarbonu prosijati. Polako dodati pola brasna u smjesu i mikserom jos malo mjesati.     4.     Zatim rucno mjesati i polako dodavati ostatak brasna.Ja sam imala 600 g ali sam morala dodati jos 50 g da bi mi tijesto bilo taman,tj.da mi se neljepi i da nije tvrdo vec bas da se fino radi s tjestom.     5.     Uzeti rende i koristiti stranu sa najsitnijim rupicama. Otkinuti manji komadic tijesta i napraviti lopticu.     6.     Zatim rukom napraviti valjak duzine vasih prstiju(kao na slici).     7.     Staviti valjak na rende/ribez i pritisnuti po sredini. U rupu sto napravite staviti s malom kasicicom oraha i pritisnuti malo prstom.     8.     Rubove pritisnuti prema vrhu.     9.     Okrenuti hurmasicu i malo pritisnuti na rende/ribez.     10.     Stavljati u tepsiju hurmasice.Ja koristim tepsiju od rerne. Staviti ih u zagrijanu rernu od 175 C (350 F) negdje oko 35-40 minuta uglavnom da vam porumene, zavisno od rerne,pazite dobro. Kad se zaliju agdom dobiju bas onu lijepu zlatno/smedkastu boju.     11.     Kad je hurmasica gotova izvadite i zalijte vrucu hurmasicu hladnom agdom i ostavite na sobnoj temperaturi da vam se ohladi.         12.     Poslije ih mozete ostaviti u frizider i koristiti nekoliko dana. Pogodne su i za zamrzavanje. Od ove smjese meni izade 40 hurmasica. Posluživanje Nedostajes mi draga majka.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com


0 komentari:

Objavi komentar