Posted by RECEPTICI on siječnja 10, 2018 | No comments
Pravo čudo, slasno i lijepo. Brzo i jednostavno za napraviti.
SASTOJCI
Za biskvit
1 jaje
1 šalica 2 dl šećera
1 šalica 2 dl mljevenih oraha
1 šalica 2 dl mlijeka
1 šalica 2 dl glatkog brašna 550
1 dl ulja
1/2 vrečice praška za pecivo
Za kremu
2 pudinga Bourbon Vanilija premium – dolcela
6 žlice šećera
6 dl mlijeka
20 dag maslaca
Za posipavanje
naribana čokolada
PRIPREMA
1. Pripremiti sve sastojke za tijesto: prvo dobro izmiješati jaja i šećer, zatim dodati ostale sastojke, pa sve dobro izraditi.
2. Smjesu izliti u namašteni lim veličine 35×20 cm i peči u pećnici na 180°C 30-35 minuta ovisno o debljini biskvita.
3. Još topli biskvit poškropiti sa rumom
4. Skuhati puding, mlijeko i šećer, zatim ohladiti te umiješati razrađeni maslac. Sve dobro izmiksati i sa tom kremom premazati biskvit u limu za pečenje. Kremu posipati naribanom čokoladom.
Moj savjet:
Nakon što sam iprobala novi proizvod “Podravkinog” branda “dolcela”- puding Bourbon Vanilija premium, koristeći ga u pripremi ovog kolača , predlažem i svima vama, kojima se sviđa ovaj jednostavan kolač, da ga probate i na ovaj način.
Izvor: http://www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar