ponedjeljak, 8. siječnja 2018.

Čoko-karamel torta Jednostavna a lepa!!!!

Posted by RECEPTICI on siječnja 08, 2018 | No comments

SASTOJCI
KORA
4 jajeta
100g margarina
100g secera u prahu
100g cokolade
1kasika kakaoa
1 vanil-secer
1 prasak za pecivo
70g brasna
70ml slatke pavlake
130ml mleka

FIL
200g secera
7dl mleka
2 pudinga sa ukusom karamele
1 puding sa ukusom slatke pavlake
250g margarina
130ml slatke pavlake
150g krunije mlevenih lesnika
300g slag kreme

GLAZURA
150g cokolade
2-3 kasike ulja
2-3kasike mleka

PRIPREMA
KORA
Umutiti secer i margarin,a zatim dodati jedno po jedno zumance,sjedini masu.
Dodati rastopljenu i ohladjenu cokoladu,kakao i vanil-secer.
Sipati brasno,prasak za pecivo i sve dobro izmesati.
Zatim dodati slatku pavlaku i mleko i sve lepo sjediniti.
Umutiti 4 belanca u cvrst sneg i polako dodati masi,polako promesati da se dobije ujednacena masa.
Koru sam pekla u okrugolm kalupu dim.28cm.Obloziti kalup i koru peci neki 35 do 40 minuta.
Pecenu koru poprecno preseci da se dobiju 2.

  FIL
Secer otopiti na umerenoj temperaturi,kad pocne da dobijea zlatkastu boju polako uliti 5dl mleka,polako jer hoce da puca.Ostaviti da se sav secer dobro otopi.
U preostala 2dl mleka,dodati sva tri pudinga,dobro razbiti grudvice.
Kad se secer u mleku otopio i melko pocelo da vri uliti razmuceni puding.Skuvati ga na klasican nacin.Kad je gotovo,staviti da se ohladi.
Dok se puding hladi umutiti margarin u jednu ciniju,umutiti 130ml(meni je pakovanje slatke pavlake od 200ml pa tako sam 70 iskoristila za koru a ovih preostalih 130 za fil) slatke pavlake u drugu ciniju i samleti prepeceni lesik.
Ohladjeni puding sjediniti sa margarinom,dodati slatku pavlaku i lesnike.
 Posebno umutiti slag kremu.

GLAZURA
U ciniju staviti cokoladu ,mleko i ulje i staviti da se otopi na tohoj vatri,kad se otopilo dodro izmesati da se sve lepo sjediini.Malo je prohladiti.

FILOVANJE
Ohladju koru premazati sa polovinom fila,pa sa polovinom umucene slag kreme,staviti drugu koru pa na nju namazati drugu polovinu fila.
Tortu ukrasiti sa otopljenom cokoladom i ostatkom slag kreme.

Izvor:http://www.coolinarika.com/

0 komentari:

Objavi komentar